Samhällsaktivitet

personer med stor check

Villa Lidköping och PEAB samlade in 175 600 kr till Barncancerfonden

Villa Lidköping samlade in 175 600 kr till Barncancerfonden i samband med Välgörenhetsmatchen: ”Det är stort för många drabbade”

Den 6/2 spelade Villa Lidköping mot Broberg/Söderhamn på hemmaplan. Matchen valde föreningen att kalla för Välgörenhetsmatchen och samlade in pengar till Barncancerfonden.

Insamlingen startade redan den 21/1 och totalt samlades det in 175 600 kr till forskningen. En makalös siffra som gör stor skillnad i samhället.

– Det är viktigt för oss som förening att bidra till samhället. Vi brukar varje säsong vara med och samla in pengar till välgörenhet och den här säsongen var det till Barncancerfonden. Det är otroligt stort och man blir rörd när man ser hur många som har engagerat sig, säger Villas klubbchef, Jonas ”Sparris” Johansson.

PEAB som var stor matchvärd i samband med Välgörenhetsmatchen, startade insamlingen med att skänka 25 000 kr – ett initiativ som hade en kedjereaktion. Tillsammans samlade företag i Lidköping in över 100 000 kr.

– Att vi tillsamman kan göra den här insatsen och samla in dom här medlen är fantastiskt roligt och extra viktigt när man kan hjälpa dom som verkligen behöver det, säger Fredrik Gustafsson, arbetschef PEAB Sverige.

Målet sattes på 100 000 kr och den siffran passerades redan innan matchen hade startat. Företag och privatpersoner samlade alltså tillsammans in 175 600 kr.

På plats för att ta emot checken var Ann Scarlini som representerade Barncancerfonden Västra.

– Jag vill rikta en stort tack till alla inblandade, det här är så otroligt, jag bli helt mållös. Det gör sådan skillnad för barnen som verkligen behöver det. Ett stort guldhjärta till er alla, säger Ann i samband med att checken delades ut.

Ann hade även med sin dotter Gina i arbetet kring matchen. Gina var drabbad av en hjärntumör när hon var 5 och 7 år gammal. Nu är hon frisk och fick under matchen göra något hon bara kunnat drömma om. Hon fick nämligen vara med i omklädningsrummet, hela matchdagen.

– Gina är otroligt tacksam för det här, det är så stort för henne och jag tror att det är stort för många drabbade, se att det finns hopp. Att man kan gå vidare totts att man har haft en cancerform. Jag ser redan nu hur hon har växt i sitt självförtroende.

Total insamling på 205 446 kr

Villa Lidköping arrangerade, i samband med sin ispremiär, ytterligare en insamling till Barncancerfonden. Den insamlingen slutade med ett belopp på 29 846 kr. Så totalt har föreningen, med hjälp av företag och privatpersoner, samlat in 205 446 kr till Barncancerfonden.

– Vi vill rikta ett stort tack till alla som har varit med. Det är så häftigt att se, alla ni som har varit med och skänkt pengar, stort tack till er, avslutar klubbchefen.

Aktivitet  Hälsa

Bli partner och stöd oss

Blåhjärtat finansieras genom en kombination av både privatpersoner och externa företagspartners. Men alla är självklart välkomna att bidra – stora som små

Så här kan du hjälpa till